Cursus Reiki 1

Reiki is een japans woord en betekent universele levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit twee lettergrepen: Rei het universele aspect van deze energie en KI, de fundamentele levenskracht. Ook wel chi of qi genoemd.

Reiki is een natuurlijke en eenvoudige heelmethode, die ons in staat stelt om meer levensenergie op te nemen. Deze energie stroomt door het opleggen van de handen, via de gever naar de ontvanger. De reikigever functioneert als kanaal, een doorgeefluik van energie. Dit betekent dat de gever er zelf geen energie door kwijt raakt, integendeel het geeft de behandelaar ook energie.

De behandelingen ondersteunen het zelfgenezend vermogen van mens, dier, enz. Het helpt de opgebouwde blokkades van je energiepatroon te leren herkennen en te helen zodat de oorspronkelijke energie weer krachtig en vrijelijk kan stromen.
De ontvanger bepaalt bewust of onbewust wat hij of zij met de energie doet. Wanneer iemand open staat voor het laten doorstromen van de energie dan kan dat tot heling, genezing of acceptatie leiden. Er treedt een bepaalde verbetering op en het leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van inzichten, levensstijl en gewoonten.

Verder is het heel ontspannen en rustgevend om de behandeling te ondergaan en te geven.

Reiki 1

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de historie van reiki
  • hoe werkt het
  • waarvoor kun je reiki gebruiken
  • soorten behandelingen
  • respect voor jezelf en anderen
  • de reiki leefregels

Naast deze informatie wordt er vooral veel gewerkt met reiki en het laten stromen van je eigen energie.

Dit door in groepsverband, veel te oefenen, meditatieoefeningen, chi oefeningen, inzichtkaarten. Verder zal ieder individueel de reiki inwijdingen ontvangen.

Het is raadzaam om makkelijk zittende kleding te dragen.